Designer Spotlight
Module-rom, som er designet med tanke utfordringer i dagens arbeidsliv, er et eksempel på finsk designkompetanse av høy kvalitet. Disse stillerom med flott uforming, skaper en behagelig og rolig atmosfære for effektivt arbeid
Module-kolleksjonen har blitt designet av den prisbelønte finske interiørarkitekten Esa Vesmanen. Hans arbeid har blitt presentert i mange utstillinger i Europa, Japan og USA.
Resyméet til Esa Vesmanen, som har studert i Aalto Universitet samt i ENCI Les Ateliers-skolen i Paris, inkluderer både den internasjonalt anerkjente Red Dot Design-prisen for design av Finom-lamper samt Prisen for Balance-lydstolen tildelt av Chicago Ateneum i USA. I Finland ble Esa Vesmanen valgt til årets interiørarkitekt i 2008.
I Module-rom har Esa Vesmanen som designer og Muotolevy som produsent kombinert hver sin ekspertise: finsk design og mange tiårs erfaring i å bygge arbeidsmiljøer for sine kunder.
Resultat av dette arbeidet er Module Collection, som byr på rolige og trivelige rom for arbeid, samarbeid og konsentrasjon.
Esa Vesmanen, hvordan ble Module Collection til?
Idéen om Module Collection tok utgangspunkt i brukerne og deres behov i arbeidslivet. Arbeidsmiljøer er i endring. Samtidig som det mangler gode medarbeidere og det er konkurranse om deres tjenester, endres arbeidsmiljøene og kontorene er blitt store og åpne. For mange mennesker er dette omgivelser som byr på utfordringer for å kunne lykkes med sitt arbeid.
Hverdagen er oppstykket i seg selv, og dagene preges av møter, stress og hastverk og en uendelig rekke av arbeidsoppgaver. Om akustikken i arbeidsmiljøet i tillegg er dårlig, krever det å opprettholde konsentrasjonen veldig mye energi. Midt i disse forstyrrelsene har mennesker rett og slett ikke kapasitet til noe mer, noe som fører til en følelse av utilstrekkelighet og redusert arbeidseffektivitet.
Idéen om Module oppsto mot dette bakteppet: å skape en rolig oase på arbeidsplassen som gir de ansatte en mulighet til å lykkes med sine arbeidsoppgaver. Rom hvor man kan konsentrere seg om det vesentlige: å arbeide og få ting gjort, eller avholde møter uten å forstyrre arbeidsmiljøet rundt.
Hvilken type detaljer har dere spesielt tenkt på ved design av Module Collection?
Målsettingen vår var å skape et rom som byr på en optimal brukeropplevelse. Naturlige materialer, god lydisolasjon, akustikk, ventilasjon og belysning står i sentrum i alt dette. Store, enhetlige glassoverflater som skaper romfølelse, vegger kledd i ull som gir ly, samt alle de små detaljene som er behagelige å se på.
Vi har lykkes med å kombinere lydisolasjon i toppklasse med behagelig akustikk. Takket være den effektive ventilasjonen er luften frisk og holder tankene klare. Den indirekte belysningen er designet for å være behagelig og refleksfri.
Hva var det som inspirerte deg til å designe Module Collection?
Utgangspunktet for designen var å skape en lett gjenkjennelig identitet for Module Collection, som danner en elegant ramme om stillerom og som passer til mange forskjellige typer miljøer.
Natur og arkitektur har vært brukt som inspirasjonskilde for Module Collection. Husene står på søyler og bjelker. Samme gjelder de nye Module-rommene. De passer godt sammen med moderne arkitektur. Natur, og spesielt skog, kan ses og føles både innenfor og utenfor rommene. Fibrene i treet kan kjennes med hånd.
Hvilken brukeropplevelse håper du at Module byr på?
En positiv opplevelse av rommet som føles godt og hvor det er lett å trives.
”En hektisk hverdag og et urolig arbeidsmiljø kan lett føre til en kaotisk arbeidssituasjon. Jeg tror at brukere av Module kan konsentrere seg om arbeidet i disse rommene og oppleve at de lykkes i sitt arbeid også midt opp i all stresset.
Vi har lykkes om vi kan tilby mennesker et rom hvor de kan prestere på sitt aller beste. Rom hvor de kan nyte sitt arbeid.
We Empower Succesful Work Communities
Med Module vil du lykkes i et moderne arbeidsmiljø. Vi skaper rom til effektivt arbeid, samarbeid og konsentrasjon ved å forene finsk design, høy teknisk kompetanse og flere tiårs erfaring i å bygge arbeidsmiljøer.